keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Uusi tiedustelu

Käännyn puoleenne ja pyydän tietoja varsin ikävässä asiassa.
Mieheni vuokrasi yhteiseksi kodiksemme viime vuoden huhtikuussa asunnon. Vuokrasopimuksessa on vain hänen nimensä.
Lähisukulaisen viimekesäisen kuoleman jälkeen mieheni on keskittynyt suremiseen alkoholin voimalla, ja samalla jättänyt vähitellen kaikki velvoitteensa ja maksunsa hoitamatta. Myös asunnon vuokrat ovat maksamatta tältä vuodelta ilmeisesti kaikki ja joulukuulta jäännöstä 800 euroa. Itse teen osa-aikaista työtä, eikä minulla ole ollut mitään mahdollisuuksia saada vuokria hoidettua. Olen laittanut avioeron vireille helmikuussa ja haen itselleni omaa asuntoa, johon mies ei tule mukaan.
Tiedän ja ymmärrän hyvin, että maksamattomat vuokrat näin pitkältä ajalta antavat perustellun syyn irtisanoa vuokrasopimus ja lopulta hakea tuomioistuimesta häätö asunnosta. Minulla ei ole tähän asiaan mitään sanomista.

Ongelmani, johon pyydän apua, on se, että en tiedä, millä aikataululla asiat etenevät. Miehelleni on tullut sekä Teiltä että isännöintitoimistolta kirjeitä, mutta en tiedä niiden sisällöstä. Jotta voin omassa asuntohakemuksessani korostaa erittäin kiireellistä tarvettani saada asunto, minun pitäisi ilmoittaa, milloin tämän asunnon on oltava tyhjä eli mihin mennessä minun on saatava uusi osoite. En halua virkavaltaa muuttoavuksi, hoidan sen itse. Ymmärrätte varmaan ongelmani. En voi tonkia mieheni papereita enkä avata hänen postiaan, mutta täällä asuvana asia kuuluu olennaisesti myös minulle. Miestä en ole lähes kahteen kuukauteen edes nähnyt, hän majailee jossain lähistöllä jonkun ystävänsä luona.

Pyydän teitä pitämään minut ajan tasalla. Onko häätöasia ollut jo esillä käräjäoikeudessa? Mitkä ovat lähitulevaisuudessa tärkeät päivämäärät? Tuleeko minulle erikseen tässä osoitteessa kirjoilla olevana asukkaana erillistä tietoa häädöstä ja sen ajankohdasta, vai olenko näiden omatoimisten tiedustelujeni varassa?

Ystävällisesti

.............................

Hei

Kiitos yhteydenotostanne.

Saatavastamme on lähetetty haaste käräjäoikeuteen 27.2.2015. Soitin käräjäoikeuteen ja kysyin haasteen tiedoksiannosta. Haaste on annettu miehellenne tiedoksi 13.4.2015.

Yksipuolista tuomiota ei vielä ole tehty. Kun saamme yksipuolisen tuomion, niin lähetämme sen perintätoimiston kautta ulosottoon täytäntöönpantavaksi. Ulosotto määrää muuttopäivän ja toimituspäivän.  Yksipuolisesta tuomiosta tulee myös maksuhäiriömerkintä luottotietoihin.

Haaste/häätö on peruttavissa aina muuttopäivään asti. Edellytyksenä on, että kaikki erääntyneet saatavamme on maksettu. Avoinna oleva saldo on 2875,22€ 30.4.2015 asti. Toukokuun vuokra 922,95€ erääntyy 2.5.2015.
 
Terveisin

............................

Olen hiukan yllättynyt vastauksesta, ja toisaalta helpottunut. Ainakaan ihan heti huomenna ei ole virallinen ulosheitto edessä. Toisaalta nuo summat eivät vastaa aikaisempia laskelmiani, ovat pienempiä. Niistä ilmeisesti puuttuvat kaikki korot ja kulut. Ja vielä lisäksi ihmetyttää tieto siitä, että miehelleni on toimitettu tiedoksianto ihan perille asti. Ilmeisesti haastemiehellä on parempaa tietoa mieheni olinpaikasta ja liikkeistä kuin minulla, suuresti rakastetulla vaimolla. Voihan räkä!

2 kommenttia:

  1. Ole onnellinen, että on kyse vuokra-asunnosta... Se on nimittäin yhtä järkyttävää helvettiä jakaa yhteistä taloa + tonttia, josta on vielä lainaa maksettavana, alkoholistin kanssa...... joka on muuttanut äitinsä helmoihin (voi anoppi raukkaa, ensin huolehti alkoholistimiehensä hautaan saakka ja nyt vielä poikansa...) vastuuvapaana juopottelemaan :o

    VastaaPoista
  2. Yritän kovasti olla onnellinen vuokra-asunnosta. Kun luottotiedot ovat niin pakkasella kuin minulla, sen saaminen vain on kiven alla. Ehdimme aikanamme kokeilla myös omistusasunnon autuutta, mutta 1989 alkanut asuntokuplan puhkeaminen romutti sen unelman täydellisesti. Velkaa siitä seikkailusta jäi meille molemmille lähes 300 000 euroa, josta oltaisiin selvitty, jos ... No, mitä tahansa olisi voinut tapahtua, jos. Tätä blogiakaan ei ehkä olisi, jos.

    VastaaPoista

Oliko jotain sanomista? Rohkeasti vaan, anna tulla....!