sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Loppukesän aamuina

12.8.

Satamassa, yksin. Sataa. Juuri tässä, juuri nyt. Kivun, puuduttavan tuskan sisältä pyrkii pinnalle pieni tunne, joka muistuttaa onnea. Tämäkö on minun paikkani, minun turvani, tähänkö minut on tarkoitettu? Meri on harmaa, auton tuulilasi täplittyy. Hellejakso on vielä ylläni, ei enää tukehduttavana.

21.9.

Oli vielä pimeää kun nousin. Finnair-pyörä seisoo, laiva tulee saarten takaa. Olen taas liian aikaisin, mutta oi kuinka se kannattaa. Tapani Kansa alkaisi kaiken uudelleen. Niin minäkin, sittenkin. Casinon ranta, poika, koirat. Jos en enempää mene rikki, niin velä se on kannattanut. Laiva meni ohi, mutta käännyttyään Skatan päässä se tuli takaisin ja lipuu nyt majesteettisesti laituriin. - Miksi laivat ovat aina valkoisia, minä kysyin kauan sitten. Ja minulle vastattiin: - Koska laiva on kuin nainen.
Minä en ole valkoinen, en enää.

24.9.

Viimeinen auringonnousu satamassa. Kuinka voikin olla näin haikeata sanoa kesälle hyvästi? Mikä voisi olla kauniimpaa kuin kylmä aamu ja upea laiva kultaisessa valossa? Säästän tämän tunteen ensi kesään, tämän pakahduksen voimin ehkä jaksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko jotain sanomista? Rohkeasti vaan, anna tulla....!